Laat me los

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Dit is het derde boek van deze auteur, het tweede dat ik lees. De plot is wél ingenieus, de uitwerking, daar schort nog heel wat aan.
Kathleen ziet een vroegere schoolvriendin terug die haar vraagt om haar te helpen met haar man, die overbeschermend is ten opzichte van zijn dochter. Dat heeft natuurlijk een reden, maar die wil of durft Alex niet te vertellen aan zijn vrouw. Enfin, tot daar aan toe valt het allemaal nog wel mee, maar die vreemde stijlwisselingen zijn echt storend. Bijvoorbeeld, een moeder die haar tienerdochter aanport de waarheid te zeggen; 'Toe nou ....sprak de moeder'. Dat slaat toch als een tang op een varken? Verder voel je vaak heel duidelijk dat de auteur haar roots heeft in de jeugdliteratuur, wanneer ze  gaat 'uitleggen' wat geen uitleg behoeft. Enfin, misschien groeit ze nog in dit soort werk, maar in mijn top 10 staat ze niet.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Tijdens een feestje ziet Kathleen een vroegere schoolvriendin terug. Deze vertrouwt haar toe dat haar man Alex al jaren lijdt onder een angstpsychose die zulke proporties heeft aangenomen dat het haar huwelijk langzaam maar zeker ruïneert. Ze vraagt Kathleen, die psychologe is, haar en haar man te helpen. Maar Kathleen blijkt een hele klus te hebben aan Alex. Welke gebeurtenis in het verleden domineert zijn heden?

Het verhaal blijft boeien van de eerste tot de laatste pagina. Je komt al gauw te weten welke gebeurtenissen de oorzaak zijn van zijn angstpsychose. Lukt het Alex om zijn verleden een plaats te geven? En wie is die mysterieuze vrouw? Het boek heeft onverwachte wendingen en een prachtig plot, maar toch had ik het gevoel dat het verhaal wat aan de oppervlakte bleef sudderen, een gemis van diepgang.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: