Terug naar de Liefde

Gelezen door: Dirk Similon (135 boeken)

Citaat: "Tussen de barenswee├źn in kun je je de pijn van de vorige wee al niet meer voorstellen, laat staan een uur, dag of jaar later. Dat de natuur haar redenen had om je geboortepijn te laten vergeten, viel nog te begrijpen, maar pijn van verdriet? En wat kon de reden zijn voor het verdriet zelf? Waar dient het voor?"

Een 65-jarige vrouw, theaterauteur en medewerkster van een toneelvereniging, wordt tijdens de organisatie van het stuk Julie Vairon, verliefd op de aantrekkelijke jeune premier en daarna op de getrouwde regisseur. Ook haar relatie met de depressieve sponsor, de zorg voor een ontspoord nichtje en het hele gebeuren in de toneelgroep naar de première toe, 'triggert' haar emoties en mijmeringen omtrent liefde op oudere leeftijd.
Dit boek stond al een hele tijd on-uitgelezen in mijn kast, maar waarschijnlijk omdat ik nu zelf de leeftijd van de hoofdpersoon benader, vond ik het nu wel boeiend.  Er wordt eigenlijk weinig op deze manier over dit thema geschreven. In onze maatschappij wordt liefde van oudere mensen vaak wat lacherig of meewarig bekeken en kinderlijk vertederend voorgesteld. Doris Lessing zegt het zoals het is.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: