Carla

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Toen de man weer in de taxi stapte, was zijn vrolijke uitdrukking die hij in aanwezigheid van't meisje altijd had, van zijn gezicht verdwenen. Hij was alleen nog maar een oude man met een droevige en vermoeide blik."

Carla is een taxichauffeur. Ze rijdt in een gitzwarte auto en werkt enkel 's nachts. De mensen die in haar taxi stappen krijgen binnen het ritje te maken met de dood. Dat maakt van onze chauffeuze een soort Styx, zij die de doden overbrengt. Zo gaat het bv. om een blinde man die weer kan zien, maar datgene wat hij kan zien niet kan verwerken. Hij schiet zichzelf uiteindelijk voor de kop. Een andere moet per spoedbestelling naar de vlieghaven om zijn vriendin in te halen. Dat mislukt, maar op de terugweg horen we over de radio dat het vliegtuig neerstortte. Etc. 

De verhalen zijn telkens verrassend goed. Carla zelf blijft ijzig koud tijdens haar ritjes. Zelfs wanneer ze de dood zelf in de ogen kijkt. Baudoin zegt in het voorwoord dat Lob, de co-auteur, tijdens het maken zelf een kanker kreeg en dat Carla zijn laatste werk was. Ze werkt ook over de grenzen van het boek heen. Dat geeft het geheel een luguber tintje, maar de tekeningen zijn fabuleus.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: