Scherven van de hemel

Gelezen door: Tom Verbruggen (5 boeken)

Citaat: ""Ik ben niemand," zei hij, "Ik ben van ver gekomen om uw leerling te worden."
"

Een jongen gaat in de leer bij een meesterschilder. De meester maakt het volmaakte schilderij, dat iedereen wil hebben... voor wie heeft hij dit werk geschilderd? Hij kiest een bijzondere oplossing.

Een mooi vormgegeven prentenboek over de band tussen de meester en zijn leerling, geïnspireerd door het oude Japan. De oosterse filosofie van het principe dat iets nooit volledig perfect kan zijn, is er heel subtiel ingeslopen.

Stefanie De Graefs illustraties zijn zo'n bijzonder gedetailleerde en frêle schilderwerkjes met veel gekleurde kimono's en bladgoud, dat je zou gehoopt hebben dat het boek van rijstpapier werd gemaakt.. 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: André Oyen (3544 boeken)

Citaat: "'Volmaaktheid is onverdraaglijk,' zei hij tegen de leerling. 'Wat zou ik hierna nog kunnen schilderen?'"

Een jongen heeft de ambitie om een groot schilder te worden en daarom wil hij in de leer gaan bij een meesterschilder. Aanvankelijk weigert de meester dat, omdat hij beweert de jongen niets meer te kunnen leren. Deze blijft echter aandringen en wijkt niet van de deur van de meester. Uiteindelijk mag hij blijven. Hij krijgt kost en inwoon en moet in ruil daarvoor alle mogelijke klusjes opknappen. Op een dag maakt de meester het volmaakte schilderij. Vanuit alle hoeken van het land komen mensen kijken. Een rijke koopman, een dame van adel, een hogepriester en zelfs de keizer. Allen denken ze het schilderij helemaal te begrijpen, en ze hebben er veel geld voor over. De meester staat voor een dilemma: voor wie heeft hij dit werk geschilderd? Een nachtelijk bezoek van de maangodin brengt een verrassende oplossing... Met dit prachtig boekwerk over kennis en inzicht van de kunstenaar die voor de kunst leeft, maakt de auteur de belofte in de titel helemaal waar. Hij geeft de lezer inderdaad scherven van de hemel in de vorm van een heel mooi en poëtisch verhaal cadeau! Het werkje streelt de verbeelding en nodigt dan ook uit om andere mooie dingen in de wereld te ontdekken. Eén van die mooie dingen zijn zeker de illustraties van Stefanie De Graef. Die zijn werkelijk heel mooi en bieden lezers van alle leeftijden een uiterst mooie trip naar Japan aan.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: japan