De Killer: Volharding

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Ik weet niet zeker of je jezelf echt kunt veranderen. Ik weet niet eens of het wenselijk is. De mens verandert nooit. Hij is altijd bereid zijn naaste af te beulen als het in zijn eigen belang is."

We zijn vier jaar later. De Killer z'n investering in de oliemaatschappij brengt op. Liever dan te rusten in z'n jungle, levert hij een vriendendienst aan Mariano. Die heeft op zijn beurt z'n politieke ambities waargemaakt en kreeg een ministerportefeuille in Colombia. De vriendendienst die hij aan De Killer vraagt, bestaat erin de 'James Bond van de Derde Wereld' te worden. Het is het bijhorende diplomatenpaspoort dat de Killer overstag doet gaan; ongestoord reizen, geen gedoe. Deze klusjes lijken De Killer echter snel de das om te doen en hij belandt in nauwe situaties. Het zou wel eens om een investering zonder opbrengst kunnen gaan..

Als je kijkt naar de beginalbums van De Killer, zie je hoe hard deze veranderd zijn. Daar waar hij eerst een eenzame huurling was, vertoeft hij nu in de hoogste kringen van Dante's hel. Z'n denken is daarbij eveneens vooruit gegaan, wat ervoor zorgt dat je als lezer je hoofd er ook goed moet bijhouden. Speeltijd is over, hier wordt gefilosofeerd. 
De inkleuring en tekeningen zijn er eveneens op vooruit gegaan. Hoewel deze (gemengd) digitaal zijn, komen ze niet te slick over, maar behouden ze die duistere frivoliteit. Ware het een roman, de filmrechten zouden al eeuwen geleden verkocht zijn. Gelukkig bestaat het nog in stripvorm.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Columbia