De fikser

Gelezen door: Gerrit Janssens (55 boeken)

Citaat: "Het leven in Sarajevo kan niet worden veranderd, oorlog of geen oorlog. Het is een mengeling van zoveel dingen: liefde voor kunst, liefde voor andere mensen. Een dosis sarcasme en ironie. Dat is de plaats waar de echte Sarajevaan vandaan komt."

Joe Sacco is een onafhankelijke reporter die de oorlog in Ex-Joegoslavië aan het front volgde. In dit waargebeurde verhaal vertelt en tekent hij over zijn 'fikser', de man die alles achter de linies regelde: belangrijke info, vervoer, contacten, levensnoodzakelijke dingen... Je komt te weten hoe het leven van Joe's fikser eruitzag: voor, tijdens en na de oorlog. Deze strip is straf spul. Je komt heel wat te weten over de oorlog in Ex-joegoslavië, dingen die je niet in het nieuws hoorde. En je vangt een glimps op van hoe het was om die oorlog mee te maken. Niet zo'n makkelijke strip, wél bijzonder indrukwekkend.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Bert V op 10 december 2009:
Net als 'Palestine' van dezelfde auteur een boek dat een complexe situatie goed weet aan te brengen. Evenals 'Palestine' een aanrader.