De ijsbaan

Gelezen door: Peter Geiregat (479 boeken)

In De ijsbaan wisselen drie vertellers elkaar in korte hoofdstukken af. Het is altijd sterk als de auteur vrij vroeg prijs geeft dat één van de hoofdpersonnages zal vermoord worden. Beetje bij beetje krijgt de lezer meer informatie.
Eén van de drie vertellers is Remo Morán. Hij bezorgt de tweede verteller, Gaspar Heredia, een baantje op zijn camping. De derde verteller is de succesvolle, onaantrekkelijke Enric Rosquelles. Hij is medewerker bij de burgemeester. Enric wordt verliefd op Nuria, een talentrijke schaatster die omwille van politieke spelletjes uit het Olympische team gezet wordt. Het wordt nog ingewikkelder als blijkt dat Nuria voor Remo Morán kiest. Remo en Enric staan als kat en hond tegenover elkaar. Enric probeert door bureaucratie en pesterijen Remo uit evenwicht te brengen. Uiteindelijk zal Enric wankelen: om Nuria te helpen, besluit hij om overheidspersoneel en geld uit de stadskas aan te wenden voor een geheime ijsbaan in het leegstaande Palacio Benvingut, waar Nuria kan oefenen.
De derde verhaallijn wordt met de twee voorgaande verweven op het moment dat Gaspar zijn geliefde volgt naar de ijsbaan. Dan komen de details van de moord aan het licht. Of toch niet, want het verhaal krijgt hier een schimmige dimensie waarbij de lezer zelf met de puzzelstukken moet schuiven om het verhaal af te krijgen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: