Jij tegen mij

Gelezen door: Sophia Van Ballaert (1 boeken)

Citaat: "'Hou op, Ellie. Ik ben het, en ik zie heel goed wat je doet. Jezelf straffen helpt niet?'
'Ik doe het niet expres!' Hij zag de blos over haar wangen trekken, als verf. 'Ik schaam me zo.'"

Om te beginnen koos ik dit boek omdat het van dezelfde auteur is als Voor ik doodga. Dit vond ik zo'n geweldig boek dat ik Jij tegen mij ook absoluut moest lezen. Hoewel ik schrik had dat mijn verwachtingen niet ingelost zouden worden na het lezen van Voor ik doodga was dit helemaal niet het geval. Het is een spannend verhaal waar je jezelf in kunt laten meeslepen. Het boek was na enkele dagen uit. Omdat het zo vlot leest, kun je het gewoon niet wegleggen. Het thema is erg aangrijpend omdat het zo realistisch is. Er worden vaak meisjes verkracht, maar hoe zit het dan met de familie van het slachtoffer en de dader? In dit verhaal wordt mooi beschreven hoe zij zich voelen, hij zij ermee omgaan en hoe iedereen ook zijn eigen geheimen heeft.
Mickey, de broer van het slachtoffer en Ellie, de zus van de dader krijgen gevoelens voor elkaar. Dit is een soort van 'Romeo en Julia'-verhaal omdat het natuurlijk taboe is dat de broer van het slachtoffer en de zus van de dader elkaar leuk vinden. Als Ellie's broer dan wel de dader is, want ook dat wordt pas tegen het einde van het boek duidelijk.
Kortom, een boek vol verlangens, spanningen en gevoelens. Zeker een aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Caroline Mariën (1 boeken)

Ik vond het een spannend en aangrijpend boek. Het boek gaat over liefde, verkrachting en familiale relaties. Het is eigenlijk een boek dat vanuit 2 perspectieven verteld wordt. Je hebt aan de ene kant het slachtoffer Karyn met haar familie en aan de andere kant de dader Tom met zijn familie. Het verhaal wordt wel niet vanuit hun standpunt verteld, maar vanuit het standpunt van Karyns broer Mikey en Toms zus Ellie.

Je leert beide personages beter kennen en je leeft jezelf helemaal in hun belevenissen in. Hun gevoelens worden zo goed beschreven dat jij precies zelf in het verhaal zit. In het begin vond ik het boek niet zo speciaal, maar eens ik verder las, kon ik amper stoppen met lezen. Mikey benadert Ellie om meer informatie over haar broer te ontfrutselen, maar al vanaf het eerste ogenblik toen hij haar zag, was hij op slag verliefd en zij ook op hem. Ze kunnen elkaar niet meer missen en willen elkaar elke keer weer zien. Dat is echter een probleem, want een relatie tussen de broer van het slachtoffer en de zus van de dader is ondenkbaar. Toch is het in dit boek mogelijk met alle gevolgen van dien. Ellie krijgt medelijden met Karyn en begint meer en meer te twijfelen aan haar broers onschuld. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor de relatie tussen Ellie en haar familie. Doorheen het boek begin je zelf te twijfelen. Is Tom nu schuldig of niet? Hoe loopt het met de relatie van Mikey en Ellie af? Je kunt dit boek in één keer uitlezen, want het is zo spannend dat je het einde heel snel wil weten. Slechts op het einde vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Ik vind het zeker een aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: