Imprimatur

Gelezen door: Cristelle Vanlokeren (1 boeken)

Ik hou van de mix van spanning, fictie en non fictie, van Italië, de historische achtergrond. Het volgende boek van de auteurs, Secretum, heb ik ook, maar ben er nog niet toe gekomen om het te lezen.
Je moet er wel even tijd voor hebben. En als er een derde verschijnt, koop ik het ook.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Walter Cecat op 8 januari 2007:
Vooral een lijvig boek. Niet iets om in een adem uit te lezen. De inspanning die je in het begin moet doen om de personages uit elkaar te houden, wordt ruimschoots beloond door een spannend plot.

Gelezen door: Sophie Traen (1 boeken)

Het genre historische thriller is voor mij meestal een schot in de roos; op die manier leer ik onbewust bij (geschiedenis) en onthou ik tenminste ook omdat er een kader geschetst wordt. Bovendien is het nog spannend: de ultieme combinatie dus! Net iets als de Naam van de Roos van Umberto Ecco.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: KatelijnD (5 boeken)

Citaat: "Het had iets curieus om de abt zo te zien, die zijn dagen doorbracht op zijn kamer en de nachten onder de grond, altijd gekleed in de kostbaarste stoffen: satijn uit Genua, serge, Spaanse ratijn, borat, gestreepte popelin, kamlot uit Vlaanderen, draget, laken uit Ierland."

Dit is het verhaal van een complot tegen de paus, ontrafeld door abt Melani en de knecht van de herberg waar hij noodgedwongen opgesloten moet blijven wegens het uitbreken van de pest. Spannende thriller, maar zoveel meer! De beschrijving van het Rome van de 1683 doet zin krijgen om te gaan ontdekken wat er vandaag nog van overblijft. De verwijzingen naar barokcomponisten verleidden mij ertoe om de muziek onmiddellijk te downloaden. Als digitaal lezer heb ik reeds deel II Secretum en deel III Veritas op mijn i-pad klaar staan!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Kris Borremans (78 boeken)

Imprimatur speelt zich af in het 17de eeuwse Rome. De auteurs hebben zich zeer goed gedocumenteerd over heel wat details. Zo zijn bijvoorbeeld de personages, de huizen, de gerechten,... die beschreven worden niet verzonnen. In het nawoord wordt er heel wat interessante achtergrondinformatie over gegeven. De plot is vrij kort samen te vatten: enkele mannen (en een vrouw) zijn opgesloten in een herberg na een verdacht overlijden. De overleden gast vertoonde symptomen van de pest en daarom besluit de overheid allen die met hem in aanraking gekomen zijn, dus iedereen die werkte of verbleef in de herberg, in quarantaine te plaatsen. Na een tijdje is ook de herbergier ziek. Een van de gasten, een abt, vermoedt dat het om een vergiftiging gaat en gaat samen met de jonge waard op onderzoek. Ze vinden een geheime deur die toegang verschaft tot een gigantisch ondergronds gangenstelsel. Heel wat complottheorieën worden bedacht en elke gast heeft wel een mogelijk motief. Het boek vertoont wat overeenkomsten met De naam van de roos en is aan te raden voor liefhebbers van historische thrillers.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Rome