De schoolpleindealers

Gelezen door: Mohamed Boukhriss (1 boeken)

Dit boek gaat over een 16 jarige jongen die omgaat met drugs. Die jongeman heet Willy. Willy begint met drugs omdat hij zich heel eenzaam voelt. Zijn moeder is weg van het huis om in Noorwegen te gaan wonen en zijn vader heeft nooit tijd voor hem omdat hij altijd druk bezig is met zijn werk. Willy ging niet met zijn moeder naar Noorwegen omdat hij eerst zijn studies wou eindigen. Nadat zijn moeder verhuisde begon Willy te veranderen, hij studeerde minder, ging niet meer elke dag naar school en begon drugs te nemen. Alles begon weer goed te gaan wanneer hij hulp krijgt van zijn biologieleraar (Meneer Bruyneels). Toen Willy zijn vriendin Kelly zag spreken met de drugsdealer ( Bart Kamstijn) was hij zeker van zichzelf om de biologieleraar te helpen om de dealer te pakken.

Er zijn niet veel personages in het verhaal nl.: Willy de drugsverslaafde, Kelly de vriendin van Willy die bijna ook aan drugs ging beginnen, Meneer Bruyneels de biologieleraar die Willy helpt en samen een onderzoek doen om de dealer te pakken, Kam de drugsdealer die op school dealt en zijn drugs in zijn rode golf transporteert, de moeder van Willy die naar Noorwegen verhuisd, de vader van Willy die altijd druk bezig is door zijn werk, de schooldirecteur die Meneer Bryneels ontslaat omdat hij niet geloofd dat er op school drugs gedeald wordt en de politie die op het einde Kam en zijn bende oppakt.

Ik vond dit boek zeer spannend zeker op het einde als ze Kam probeerde te pakken. Het is een leuk boek om te lezen en bevat niet veel pagina’s. Persoonlijk vind ik dit een zeer mooi verhaal omdat dit aantoont hoe het meestal gaat met jongeren. Er is ook veel waarheid in dit verhaal. Het boek sprak me veel aan omdat het verhaal over jongeren van mijn leeftijdscategorie gaat dus kon ik me zeer vlug  en gemakkelijk scenes inbeelden.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Noorwegen