Wenteling

Gelezen door: André Oyen (3553 boeken)

Citaat: "De nacht, wanneer de regen / een raadsel in ons legt/ en het raam dreunt,/ houden we een avond in stand. Mannen heffen een lied./ Wenteling XXV"

Dichter en beeldend kunstenaar Lies Van Gasse (1983) debuteerde in 2008 met de bundel Hetzelfde gedicht steeds weer, in 2010 gevolgd door het graphic poem Sylvia. In 2011 verscheen de bundel Brak de waterdrager en het graphic poem Waterdicht, dat ze samen met Peter Theunynck schreef. De tekeningen hiervan waren te zien op het Kunstenfestival Watou 2011.

Met haar nieuwe bundel Wenteling combineert ze zwevende gedachten met het rythme dat vol jazzmotieven zit. Wenteling handelt over de natuurlijke cyclus van morgen, middag, avond en telt 33 gedichten, slechts af en toe onderbroken door een heel ander soort gedicht. De gedichten laten de uren verglijden in een ruimte met passie en intelligentie gevuld. Ook natuurelementen zoals water, licht en vuur krijgen een heel belangrijke ril toegewezen. De soms vreemde beeldtaal: U bent zo zwart dat u onzichtbaar wordt, geeft de gedichten een heel aparte aantrekkingskracht. Wenteling is een orkaan van woorden die een cirkel van seizoenen, dagen, uren vormt. Een verstilling met schittering van stillistische kracht.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: