Ten oorlog

Gelezen door: Claude Bonvin (776 boeken)

Ten oorlog is een negendelige televisiereeks op Eén, waar ze nu een boek hebben van uitgegeven. Als je de televisiereeks heb gezien, heb je eigenlijk ook het boek gelezen. Het boek gaat over een reis langs het front van WO1. Vanaf Nieuwpoort zijn de auteurs te voet vertrokken tot de monding in de Egeïsche Zee, het einde van de frontlijn in Griekenland.
Het verschil met de reeks is dat het boek niet beter is maar dat je meer kan stil staan bij het lezen over een bepaalde gebeurtenis. Verder kan je alleen maar triestig zijn over al die slachtoffers en hun naasten in die rotoorlog.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Annebel (1 boeken)

Citaat: "Ik vond het item van de gedenkpaaltjes met een klaproos opgespijkerd, ter nagedachtenis van een oorlogsslachtoffer bijzonder mooi.
"

De getuigenissen, herinneringen en ervaringen die Arnout Hauben optekent, zijn even aangrijpend als verrassend.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lander Huybrechts (1 boeken)

Citaat: ""De oorlog is niet het wonderlijke fenomeen dat in de 'musea' wordt voorgesteld" zegt een oude man die gedurende de WOI geboren werd."

Dit boek is zeer interessant en fascinerend, het onthult de wrede waarheid over de eerste wereldoorlog. Het boek is aangenaam om te lezen omwille van de lay-out en de goede afwissling tussen -soms niet zo prettige- afbeeldingen. Het doet goed om de waarheid te lezen, dit is zeker van toepassing bij dit boek. In musea wordt de waarheid meestal beter voorgesteld dan ze werkelijk was en is want het verleden valt niet te wijzigen. Een superleuk boek dat inspirerend is om je te verdiepen in WOI! Dit boek is zeker goed voor een beginnende schrijver!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Julie De Pauw (12 boeken)

Ik heb met heel veel interesse naar de reeks op één gekeken en met evenveel interesse het boek gelezen. Je kan tijdens het lezen van dit boek, even stilstaan bij deze gebeurtenis. Het is aangenaam om lezen o.a. door de lay-out en de foto's die in het boek worden gepubliceerd.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: