Auriane dochter van het licht

Gelezen door: Sarina Michiels (1 boeken)

In het boek worden verschillende thema’s behandeld. Eén ervan is oorlog, dit wordt duidelijk omdat er veel gevochten wordt in het boek. Een ander thema is liefde, het hoofdpersonage Auriane heeft meerdere keren pech in de liefde, maar ze vindt uiteindelijk dat wat iedereen zoekt, liefde.
 
Het boek vertelt twee verhalen, die uiteindelijk in elkaar vloeien. Ze spreken allebei in de ik-vorm. Soms zitten we ook in het hoofd van Domitianus, maar dit is maar een klein gedeelte. Het gaat over een conflict tussen de Romeinen en de ‘barbaren’ ten tijde van Nero. De belangrijkste personages zijn Domitianus, Marcus Arrius Julianus, Odbrecht (later Aristos) en het hoofdpersonage Auriane. Alle personages evolueren, Domitiaunus en Odbrecht in slechte zin, want ze blijven mensen vermoorden om aan hun doel te komen, eerst hadden ze nog berouw, maar kort daarna niet meer. De andere twee personages evolueren meer in de goede zin. Auriane beseft uiteindelijk dat meerdere van de opvattingen van haar volk niet juist waren, en gaat naar Ramis toe, die ze tot dan altijd heeft vermeden. Macus evolueert van een slaaf naar een man die tegen het onrecht vecht, maar verandert ook in een edelman.
 
Zoals eerder vermeld speelt het verhaal ten tijde van Nero maar ook ten tijde van keizer Domitianus, de laatste van de Flavische keizers. Er speelt zich een groot deel af aan de noordelijke grens van het Romeinse rijk. Het andere deel speelt zich af in Rome, en op het einde ook nog veel in het colloseum. 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Maryline De Laender (1 boeken)

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: