De sponzenkoopman

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Ze zijn ontstaan door het idee dat sommige mensen op aarde belangrijker zijn dan andere, dat dat zo was en dat dat altijd zo zal zijn. Da's een leugen. Maar jij, Pi, geloof het."

Pi is een dakloze die 9732 sponzen vond en deze voor één euro per stuk wil verkopen. Dat is geen gemakkelijke taak, maar Pi heeft geduld. Wanneer op'n nacht een dame in een witte bontjas wordt neergeknald, probeert hij er eerst't beste van te maken, om vervolgens te vluchten voor de politie. Dat mislukt en Pi wordt de belangrijkste getuige in een aanslag op een belangrijk persoon. Wat maakt haar echter belangrijker dan hem? Als zij hem niet ziet, waarom zou hij haar gezien hebben? Hoofdinspecteur Adamsberg probeert het belang van Pi's leven terug te brengen door hem zelf eigenwaarde te laten herleven.

't Is geen autobiografische Baudoin en dus minder poëtisch dan je van hem gewoon bent. Het leunt aan bij de thriller (dankzij Vargas), maar dat is het ook niet. De combinatie Vargas-Baudoin is een goede combinatie en wellicht de beste instapper voor mensen onbekend met het werk van Baudoin.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Parijs