MENEER HOEDJES VANGT EEN VIS

Gelezen door: André Oyen (3507 boeken)

Citaat: "Meneer en mevrouw Hoedjes waren meer dan gelukkig met elkaar en met hun hoekje van het paradijs, waar ze leefden van de wind en van wat de zee hen schonk. Gelukkiger kon een mens niet worden, dacht mijnheer Hoedjes."

Meneer Hoedjes vindt een stapel planken en is daar zeer blij mee. Hij bouwt daar een mooi huis van, ontmoet een mooie mevrouw die verliefd wordt op het huis én meneer Hoedjes en een huwelijk, is dan ook het logische en mooie gevolg. Het echtpaar Hoedjes is volmaakt gelukkig in zijn huisje aan zee, zeker wanneer er zich ook nog een klein Hoedje aankondigt. Op een dag vangt Meneer Hoedjes een bijzondere vis.De man schenkt hem de vrijheid en in ruil daarvoor mag hij een wens doen. Maar hij heeft alles al. De vis blijft aandringen en uiteindelijk wenst meneer Hoedjes iets kleins. Had hij dat maar nooit gedaan...want de vis is een vreemd wezen die Meneer Hoedjes weelde en luxe blijft opdringen terwijl hij hier zonder véél gelukkiger zou zijn. Het enige wat Meneer Hoedjes echt aan het hart gaat is het welzijn van zijn mooie vrouw en hun kind dat elke dag wat groter wordt in haar buik.

Meneer Hoedjes van een vis is een zeer mooi verhaal, waar wel moraal in zit maar dat ook zéér boeiend en vertederend is. De genegenheid van de man voor vrouw en kind komt heel sterk uit de verf door de sublieme taal en stijl van de auteur. Naar aanleiding van het jubileum van dertig jaar schrijverschapvan Koos Meinderts verscheen dit vroeger werk in een heel aantrekkelijke hernieuwde uitgave. Daarbij mocht Annette Fienieg voor dit pareltje het illustratiewerk voor haar rekening nemen. En zij laat de personages uit het verhaal op een heel originele manier tot leven komen in kleurige en stralende tekeningen. Tekst en beeld kunnen nog meer gaan bloeien, wanneer het verhaal wordt voorgelezen en de voorlezer ook aandacht besteedt aan de 'taal' van deze bijzondere tekeningen. Creativteit moedigt creativiteit aan ook bij de toehoorders en de lezers.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: