De Killer: De hand die voedt

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Het leven is een strijd. Tegen de wereld, tegen de monsters, tegen zichzelf. Er vloeit bloed. Er is angst. De dood ligt op de loer en vergeet niemand. De mens is een doder."

De derde cyclus van De Killer is al aan zijn 2de album toe: De Hand Die Voedt. Frank, de killer, laat zich teveel meeslepen door z'n vriend Mariano. De CIA zit hen op de hielen en andere vriend, Haywood, wilt De Killer ervoor behoeden. Het vertrouwen is ver zoek, ook t.o.v. Haywood. De killer vindt er dus niets beter op dan zich terug te trekken in het familiale leven op z'n tropische eiland. Dat plan valt al snel in duigen wanneer Mariano in gevaar blijkt te zijn.
De Killer staat garant voor kwaliteit. Vele lezers verdragen de linkse ideeën en het Cuba-dwepen niet, maar ik vind het prima passen bij de setting. Ook de tekeningen blijven erg aangenaam. Hoewel ik dit deel zou bestempelen als een "vullen", een strip die aanleiding geeft tot een spannender vervolg, blijft het één van de huidge hoogstandjes van de Europese strip.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Latijns-Amerika