Het oog van de wereld

Gelezen door: Tom Vander Plaetse (1 boeken)

Citaat: "Tot de schaduw heen is, tot het water weg is, de Schaduw in, met onblote tanden, tartend tot de laatste ademtocht, spuwend in het oog van Zichtzieder: de Laatste Dag."

Het eerste boek van de reeks Het rad des tijds is een fantastisch begin van een spannende en mysterieuze serie boek (Een nieuw begin werd pas later gepubliceerd, hoewel dit boek chronologisch eerder voorkomt). Robert Jordan is erin geslaagd een origineel plot te verzinnen dat de lezer op het puntje van zijn stoel laat zitten van begin tot eind. De personages zijn zeer menselijk en herkenbaar in het dagelijkse leven.
Rhand die enorm geschokt is door de verrassende wending op de laatste bladzijden en de plotse verantwoordelijkheid van de herrezen draak, Mart's verlangen om te vertrekken en het gevaar te ontlopen, Perijn zijn persoonlijke strijd tegen zijn daden en gaven,... Het boek is een echte aanrader voor ieder fan van het fantasy-thema. Het duistere verhaal wekt meer en meer spanning op na iedere bladzijde. Momenteel ben ik het vierde boek aan het lezen (De komst van de schaduw) en ik kan er maar niet genoeg van krijgen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: