Het Dagboek

Gelezen door: Hanneke Landewé (1 boeken)

Fantastisch boek!! Het is mijn lievelingsboek. Het gaat over een oude man die in het verzorginstehuis een verhaal vertelt aan een vrouw met Alzheimer. Het verhaal gaat over een jongen en een meisje die verliefd worden op elkaar, maar het word niet geaccepteerd door haar ouders omdat hij arm is en zij is enorm rijk. Na 14 jaar komen ze elkaar weer tegen; is hun liefde nog steeds zo sterk? Kan zij kiezen tussen haar jeugdliefde en haar verloofde?

Echt een aanrader, ik heb het in 1 stuk uitgelezen! Het boek is verfilmd als The Notebook.

 | Reacties (12)Delen |
12 reacties:
shizzle op 13 september 2010:
Het boek is al in het nederlands verschenen ja, maar waar het te verkrijgen is in belgie? Gewoon in de boekenwinkel, of in de bibliotheek. Daar heb ik hem vandaan.

Ik vond het wel een super mooi boek, alleen had ik iets meer diepgang verwacht. Ik zie die diepgang meer terug in de film , daarom vind ik eerlijk gezegd de film wat beter.
Kristien op 29 juni 2010:
Is het boek Het Dagboek van Nicholas Sparks in het Nederlands geschreven? Waar is het verkrijgbaar in België? De Standaard Boekhandel zegt me dat het nog niet vertaald is. Dank je. Kristien
Sophie Garaglia op 19 juli 2008:
Petra, ga gerust je gang! Ik heb ook eerst de film gezien en dan pas het boek gelezen en het was héérlijk! Dus twijfel vooral niet en haast je naar de dichtstbijzijnde boekenhandel.
Elke op 21 mei 2008:
Ik had eerst de film gezien en die was al ontzettend ontroerend. Van een vriendin kreeg ik echter de tip dat het boek nog mooier was. En inderdaad ze had gelijk. Fantastisch geschreven! Een overweldigend ontroerend liefdesverhaal. Dus als je alleen nog maar de film hebt gezien, moet je zeker ook het boek gaan halen. Het is dubbel zo goed.
Lies Vernimmen op 20 juni 2007:
Inderdaad één van de heerlijke boeken van Sparks... Prachtig hoe die elke keer verrassende en levensechte romans blijft uitbrengen. Heb net zijn allerlaatste gelezen (Een stralend liefdesvuur), ook echt een aanrader. Een absolute top-auteur! De film is trouwens inderdaad ook dik oké...
Ingeborg Van Geel op 1 juni 2007:
Dit was het eerste boek van Sparks dat ik gelezen heb. Zeker een aanrader. Trouwens, al zijn boeken zijn de moeite waard om te lezen. Als je je eens een middagje wil wegstoppen, zijn de boeken van Sparks zeker aanraders.
Jolien De Pauw op 8 februari 2007:
Dit is de prachtigste roman dat ik al gelezen heb! Het een hartverscheurend en heel romantisch liefdesverhaal. Het boek is verfilmd als The Notebook. Ik heb de film al eens eerder bekeken, maar het boek vind ik nog steeds het mooist! De intense gevoelens en gedachten van de personen zijn zo aangrijpend beschreven, dat je je tranen de vrije loop geeft. Wat mij vooral raakt, is dat het hele verhaal gebaseerd is op een iets dat waar gebeurd is. Dat je iemand na 14 jaar zonder contact nog steeds zo lief kan hebben is gewoon uitzonderlijk en dat de liefde voor elkaar zo intens blijft tot het einde van je dagen vind ik fantastisch! Ook tijdens het ziekteproces merk je dat liefde alle grenzen overschrijdt, zelfs dokters hebben er geen verklaring voor. In het boek leer je ook dat de natuur een belangrijk element is in het leven. Het is dus een echte aanraden, twijfel niet om hem te lezen, dik is hij niet, dus waar wacht je op?
Petra Van Loocke op 2 februari 2007:
Ik heb de film gezien, maar ik wist niet dat het gebasseerd is op een boek. Ik vond het een mooie romantische film. Ik denk dat het nu niet veel zin meer heeft om het boek nog te lezen... Had ik het boek eerst gelezen, dan zou ik de film nog willen zien, maar omgekeerd doe ik eigenlijk nooit.
Sophie op 10 januari 2007:
Nog nooit in mijn hele leven heb ik een boek gelezen dat zo romantisch is! Het is FANTASTISCH! En te bedenken dat het verhaal door een man geschreven is! Echt mooi! En inderdaadd, zoals An-Katrien zei, vergeet geen zakdoekjes te kopen!
Kellie op 9 november 2006:
Het is inderdaad een veel te zalig boek! En ook de film vind ik prachtig! Zeker een aanrader dus.
Eva op 25 oktober 2006:
Ge-wel-dig! Ik heb de film een paar jaar geleden voor het eerst in Amerika gezien en ben in Nederland meteen naar de winkel gegaan om de dvd te kopen! Wat een lekker huilfilm is dit! Handig voor Engels boekverslag. veel plezier met lezen!
An-Katrien op 17 september 2006:
Ik heb de film al 100.000 keren gezien, denk ik. Als je een echte pure roman lezer bent dan moet je dit gelezen hebben. Het is niet alleen m'n lievelingsfilm maar tegelijkertijd ook mijn lievelingsboek! Het is een echt meesterwerk. Voor degenen die het boek reeds gelezen hebben: Ga de film halen maar vergeet geen zakdoekjes te kopen... You'll need them!

Gelezen door: Sandy (1 boeken)

Het Dagboek beschrijft het liefdesverhaal van twee mensen die intens veel van elkaar houden.
 De oude man Noah Calhoun woont met zijn vrouw Allie Nelson in een verzorgingstehuis. Zij is een alzheimerpatiënt en ernstig dement. Noah probeert zijn vrouw te laten herinneren hoe hun leven samen was en wie zij zelf was voordat ze ziek werd. Iedere dag leest hij voor uit zijn dagboek van hun leven. Veertien jaar geleden werden ze verliefd op elkaar. Allie was op zomervakantie in New Bern waar ze samen met Noah een geweldige zomer beleefden. Maar dan werden ze van elkaar gescheiden door haar ouders. Noah kan haar nog steeds niet vergeten ook al heeft hij nooit antwoord gekregen op haar brieven die hij twee jaar lang heeft gestuurd.

Na al die jaren leest Allie een artikel in de krant over haar eerste jeugdliefde die zijn droomhuis heeft gerestaureerd. Allie is echter verloofd met Lon en lijkt een gelukkig leven te leiden, maar toch heeft ze het gevoel dat ze iets mist in hun relatie, iets wat ze met Noah wel had. Na veel nadenken besluit ze hem op te zoeken om er achter te komen waarom hij nooit heeft geschreven en of ze wel met Lon moet trouwen. Ze worden opnieuw verliefd en komen erachter dat Allie’s moeder alle brieven had achtergehouden.
 
Het verhaal speelt zich af in Amerika, North Carolina, in het plaatsje New Bern. De hoofdpersonages zijn Noah Calhoun, een knappe en zelfzekere man en Allie Nelson, een vrolijk, knap en artistiek meisje. Het verhaal wordt vertelt door het personage Noah, hij leest het verhaal elke dag voor aan zijn vrouw Allie.
 
Het verhaal van Nicholas Sparks is mooi geschreven en soms poëtisch. Het is een ontzettend mooi verhaal vol hartstocht en passie, maar ook met verdriet. Je voelt heel goed aan dat het verhaal met liefde geschreven is. Hij schrijft soepel, maar heel beschrijvend waardoor het verhaal soms langdradig lijkt te zijn. Het verhaal is mooi en onvoorstelbaar. Het is aangrijpend tot de laatste regel.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Marinela op 1 mei 2012:
Amai het lijkt me een heel leuk boek, ik geloof dat ik hem ook eens ga lezen!