Anna; Hanna en Johanna

Gelezen door: Annemie Timmermans (1 boeken)

Citaat: "Lieve hemel, wat kon moeder altijd mooi vertellen! Over de elfjes die in het maanlicht over het meer dansten en over de heks die met de smid getrouwd was en die in staat was het verstand uit mens en dier te toveren. Toen Anna ouder werd groeiden de spookjes uit tot lange vertellingen over leven en dood van de mensen in het magische grensland. Toen ze elf jaar was en kritisch werd, had ze gedacht dat het allemaal leugens waren, dat het vreemde land allen in haar moeders fantasie bestond."

Dit is een echt vrouwenboek, over relaties tussen vrouwengeneraties. Het is zeer mooi geschreven en heb 't reeds 2 keer gelezen. DIt jaar neem ik het opnieuw mee op vakantie om nog eens te lezen. Voor mij is dit veruit het beste boek van Marianne Fredriksson.

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
Sabrina Vander Stappen op 30 oktober 2009:
Een heel mooi verhaal over 3 generaties vrouwen. In het begin een beetje ingewikkeld omdat iedereen dezelfde naam draagt, maar echt de moeite.
Ann Seynhaeve op 8 juli 2008:
Dit boek gaat over het relaas van een Zweedse grootmoeder, haar dochter en kleindochter. Elk trachten ze op hun eigen manier te overleven en worstelen met de problemen van hun tijd. De onderlinge spanningen die ontstaan door de generatiekloof. We ontdekken ook dat we niet noodzakelijk gelukkiger worden naarmate de rijkdom toeneemt.
Elisabeth Francet op 18 september 2007:
Heel mooie kroniek van 3 generaties vrouwen, soms schrijnend, dan weer ontroerend mooi. De sfeer van gezelligheid tussen vrouwen onder elkaar rond de keukentafel is in alle boeken van Fredriksson wel aanwezig en soms begint dat wel een beetje te vervelen. Ik zou aanraden om het bij dit boek te houden en daarbij zeker en vast haar schitterende boek Simon te lezen, veruit haar beste! Daarna bestaat de kans dat de steeds op elkaar lijkende vrouwenpsychologie je begint te vervelen.