De wereld van het rad des tijds

Gelezen door: Luk Willems (2 boeken)

De wereld van het rad des tijds is een serie (momenteel 11 boeken) waarvan elk afzonderlijk boek minstens 600 bladzijden lang is. Het genre wordt epische fantasy genoemd en is in zijn soort uniek door zijn omvang. Het is het enorm meeslepend verhaal van Rhand Altor (en enkele van zijn beste vrienden) die van simpele boerenjongen (tegen wil en dank) uitgroeit tot een machtig magiër. Waarom het mijn favoriete reeksis: omdat het qua omvang zijn gelijke niet kent, je er helemaal in ondergedompeld geraakt en na ieder boek vergaat van ongeduld om het verschijnen van het volgende.

 | Reacties (4)Delen |
4 reacties:
kenny gastmans op 30 oktober 2009:
Ik vind het ook verschrikkelijk dat Jordan zijn oevre niet meer kan afwerken, maar ik heb onlangs een boek gelezen van zijn 'opvolger', Brandon Sanderson, en ik moet zeggen, hij kan het wel. Met het prachtige verhaal van Jordan en de stijl van Sanderson denk ik dat we nog 3 geweldige boeken mogen verwachten.
kristien op 18 mei 2008:
Spijtig dat Jordan zijn oeuvre niet meer kan afwerken...
Dennis De Cat op 2 november 2007:
Even melden dat de serie van Raymond E. Feist de deze toch wel zeker evenaart qua opvang hoor. De boeken uit die reeks zijn afzonderlijk misschien niet even dik als deze, maar daar zijn er ondertussen al een 20-tal van.
Sharon Vanmassenhove op 26 augustus 2007:
Onbeschrijfelijk hoe het verhaal in deze boeken je meesleept, zelfs wanneer je er niet in leest, blijf je ermee bezig, hoe verloopt het verder...? Het evenaart Harry Potter en Lord of the Rings. Wie houdt van een meeslepend verhaal, spanning, humor en een gezonde dosis fantasie moet deze boeken echt eens 'proberen'! Een absolute aanrader van formaat!