Mali Blues

Gelezen door: Kristof Bilsen (3 boeken)

Ik ben opgegroeid in een gezin waar enorm veel gelezen werd, waar geen avond compleet was zonder boek. Een moeder die altijd aan tafel romans zit te lezen en een vader die vooral gefascineerd is door non-fictie. Mijn zus Greet schreef naast gedichten en kortverhalen ook theaterstukken. Mijn broer Filip heb ik nooit anders gekend dan met zijn neus in de boeken.
Toch beken ik schuld: zelf heb ik zelden geduld om in een hoekje te kruipen met een boek, behalve wanneer ik met iets nieuws bezig ben of op reis vertrek. Ik voorzie dan meestal een boek in de rugzak of een aantal boeken her en der in huis.

Mali Blues heb ik als pocket-editie gekocht toen ik 6 jaar geleden naar Mali vertrok. Handig omdat het zo licht is en lekker beduimeld mag terugkomen van een lange reis. Heerlijk om te lezen als je daar zelf onderweg bent en de plaatsen en de sferen van het boek terugvind op al die plekken. Het maakt je enorm betrokken. Het is een soort reisverhaal door Mali en een intense ontmoeting met Boubacar Traoré, éen van de grootste Malinese muzikanten momenteel. De persoonlijke anekdotes, het onderweg zijn, de ontmoetingen met Malinesen: het is allemaal zo puur en intrigerend. Ik krijg dan zin om er weer op uit te trekken. Wat Lieve als schrijfster doet is wat ik als maker zo graag doe: waarnemen en doorvertellen. Mensen nieuwsgierig maken naar hoe het daar (ook) is.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
André Oyen op 29 november 2007:
Gewoon prachtig!

Gelezen door: Elske (66 boeken)

Ik had er meer van verwacht, iets te saai, mijns inziens.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: