Voor ik doodga

Gelezen door: Alex leest (172 boeken)

Dit boek heeft me geraakt tot in de toppen van mijn tenen. Tessa, het hoofdpersonage, is 16, heeft leukemie en nog slechts 3 maanden te leven. Ze stelt een lijst op met 10 dingen die ze wil doen voor ze doodgaat. Hillarisch bij momenten, maar veeleer aangrijpend. Dit boek heeft m'n emoties geprikkeld en me overspoeld met medelijden. Medelijden met Tessa.

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
JanaDG op 20 maart 2013:
Nog nooit las ik een boek over dit onderwerp, en ik had ook nooit verwacht dat het me zo zou raken. De manier waarop het geschreven en omschreven is, is perfect om je in te leven in het verhaal en de leidensweg van Tessa. De 10 dingen die ze nog wil doen vond ik ook heel realistisch, het zijn kleine dingen die voor haar van belang zijn omdat ze weet dat ze zal sterven. Het meest pakkende moment in het boek vond ik wanneer ze met haar vader ruzie maakt en zegt: "Hij kan nog jaren doen waar hij zin in heeft en ik lig over een paar weken onder de grond!" Deze woorden bleven nog lang bij me nazinderen omdat het voor het eerst zo duidelijk was dat ze dood zou gaan. Ook de reactie van de buitenwereld is pijnlijk en realistisch onder het motto: "Het leven gaat verder." Dit boek doet je nadenken over het leven en de onzekerheden van iemand met leukemie. Het is een boek dat me nog lang zal bijblijven. Ik raad het iedereen aan!
Aster Boeye op 9 juni 2009:
Dit is een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb. Het vervoert je helemaal tot in de wereld waar Tessa leeft, een wereld die bijna zal ophouden met bestaan...
Isabel Libeert op 4 oktober 2008:
Dit boek heeft ook mij enorm geraakt, tot tranen toe ontroerd. Je kan je heel goed inleven in het hoofdpersonage waardoor je ook beter begrijpt wat ze meemaakt.

Gelezen door: lotte mertens (1 boeken)

Ik vond het boek fantastisch. Ook al bestond er een film van, toch besloot ik eerst eerst het boek te lezen. Puur omdat ik vind dat een  boek ‘echter’ is. Dat je je meer kan inleven met de personages dan in een film. Nadat ik het boek gelezen heb ga ik zeker eens de film bekijken.  De manier waarop de auteur de laatste dagen van het hoofdpersonage zo realistisch en gedetailleerd heeft neergepend is wat het boek zo goed maakt vind ik. Het zal niet gemakkelijk  geweest zijn om over zo een alledaags en moeilijk onderwerp een boek te schrijven. Ik heb vaak tranen gelaten bij  het lezen van dit boek.

De liefde tussen de 2 hoofdpersonages is niet wat men een kalverliefde kan noemen. Hun liefde is een hartstochtelijke liefde. Dit boek is niet alleen aan te raden omwille van Tessa’s verhaal (hoofdpersonage) maar ook om de andere verhaallijnen. Want naast het verhaal van de tiener die nog maar kort heeft te leven, komen ook andere verhaallijnen naar voor. Over de mensen die dicht naast haar leven met hun problemen. Ik raad jullie het boek ten zeerste aan en vergeet niet jullie zakdoekjes bij de hand te nemen bij het lezen van dit boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: