Geheugenspel

Gelezen door: Cailen Luperca (2 boeken)

Geen echt superspannend boek, komt wat traag op gang maar op het einde komt er toch wat spanning in. Het boek is geschreven in ik-vorm, we volgen de hoofdpersoon die in een mid-life crisis zit, en aan het scheiden is van haar man. Het lijk van haar vriendin en schoonzus die 25 jaar geleden verdween, wordt gevonden tijdens een familieureunie op het familielandgoed.

Naar aanleiding van deze gebeurtenis gaat ze in therapie en hervindt ze haar herinneringen aan de zomer waarin haar vriendin werd vermoord. In het begin kost het wat moeite om door te lezen doordat je ineens kennis maakt met een hoop personages, waardoor ik toch enige keren moest terugbladeren om te kijken wie wie was.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Kathleen op 27 januari 2013:
Voor het eerst heb ik me ook door een boek van Nicci French moeten worstelen. Het duurt ontzettend lang vooraleer het boek op gang begint te komen. Ook het einde valt voor mij een beetje tegen.
Nadine Labio op 16 mei 2010:
Het boek komt inderdaad traag op gang en ik had geen behoefte aan ellenlange analyses door een psycholoog, maar na ongeveer 180 pagina's komt het goed op gang en is het wel de moeite om te lezen. Uiteindelijk nog een mooi boek met een mooi verhaal.

Gelezen door: Ka Vee (51 boeken)

Jaren geleden was ik een fervent fan van dit schrijversduo, maar trop est trop, en het is dus wel even geleden, maar heb nu toch weer even Het geheugenspel gelezen. En ik moet zeggen dat het me erg bevallen is. Toegegeven, het is misschien niet hun beste pageturner, maar qua inhoud, diepte en psychologische opbouw vind ik dit één van hun beste boeken. Ze doorstaan de test met andere, recentere thrillerauteurs, en ik ben dan ook van plan hun nieuwste boeken te lezen. Vooral de uitgebreide analyse van de werking van het menselijke geheugen vond ik knap, en de plotswitch op het einde kwam echt onverwacht.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: wissechristine@gmail.com (5 boeken)

Het boek kwam traag op gang. Al bij al zat het verhaal nog goed in elkaar.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: engeland