Black

Gelezen door: Christof Donkers (20 boeken)

Citaat: "In de eerste dagen van zijn nieuw verblijf had Black de zonderlinge gewoonte in alle herbergen binnen te lopen. Waar hij bier rook, voelde hij zich thuis. Toen de baas daar later toevallig, met de oude baas over sprak, antwoordde Pol dat honden soms eigenaardige streken hebben, en hij loerde daarbij langs zijn neus, en daarop zegde de nieuwe baas: "O zo !". En als Black ergens op zijn eentje een staminee binnentrok, keek hij de aanwezigen een voor een in het gezicht, precies of hij verwachtte dat de smis, og Hein, of Victalis er zouden zijn. "

Het is een heel leuk boekje dat gaat over een jachthond die opgroeit op een boerderij. Van het ene op het andere moment krijgt hij een ander baasje en komt hij terecht in het drukke Ukkel.
Het is een biografie van de eigen hond van Ernest Claes. Ik vind het juist goed dat de hond echt een hond blijft en geen menselijke eigenschappen toegewezen krijgt. Verschillende emoties komen in het boek naar voor: de scheiding met zijn ouders, het rebelse van uit te breken, het nieuwsgierige van op ontdekking gaan in Ukkel, het spannende van alleen in de gevaarlijke stad rond te wandelen. Zoals bijna alle boeken van Claes leest ook dit boek zeer vlot.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Claude Bonvin op 31 december 2009:
Gewoon prachtig en ontroerend verhaal.