Pelgrims en pepers

Gelezen door: Rim Hedfi (1 boeken)

Citaat: "Plotseling werd de stilte verstoord door een harde schreeuw. Rechts van mij, zo'n vijftig meter van de weg, zag ik een groep van ongeveer vijfentwintig mannen in witte en grijze, vrij slordige gewaden in een kring op de grond zitten. De man die kennelijk geroepen had stond overeind en kwam vervolgens met een bijl in de hand op me af gesneld onder het uiten van nog meer rauwe kreten."

Dit is één van mijn favoriete boeken omdat er verschillende culturen zeer beeldrijk beschreven worden door een man die met zijn fiets door verschillende landen reist. Doordat hij met zijn fiets reist komt hij veel tegen. Het avontuurlijke aspect trekt me aan alsook de kennismaking met andere culturen. Ik vind dat je het verhaal ook vlot kan lezen en het is leuk dat je het kan meebeleven door de ogen van de auteur.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Lucifer op 8 januari 2012:
"In Pakistan rijdt men links. Daar hebben de Britten indertijd voor gezorgd. Iemand heeft mij eens verteld dat de Pakistaanse regering na de onafhankelijkheid heeft geprobeerd om rechts verkeer in te voeren. Het experiment mislukte want de kamelen konden geen borden lezen en bleven onverstoorbaar links op de wegen lopen. Daar waren ze aan gewend. De Pakistani hebben er zich toen bij neergelegd en zo is het links verkeer gebleven." Ik kijk er al naar uit Frank van Rijns overige boeken te lezen!

Locatie: