Het Duivelsdozijn

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Dit boek was een zeer aangename verrassing. Ik had een paar jaar geleden een boek van hem gelezen en dat vond ik maar niks, maar dit boek, wow, een stevige plot, goed verteld, spannend en niet onrealistisch.

De werking van de politiediensten klopt... een duiker verongelukt, een paar dagen later rijdt zijn collega met zijn auto in het kanaal. Toeval? Commissaris Goris gelooft er niks van en gaat op onderzoek uit.... Het reilen en zeilen in de farmaindustrie wordt belicht, ook het privéleven van de politiemensen speelt mee en laat zien hoe dit een invloed heeft op hun werk.

Mooi gedaan, nergens overdreven. je kan je inleven in de personages. Het staat bovenaan mijn lijstje nu en is in mijn ogen véél beter dan Aspe. Ik heb helemaal niks tegen Aspe, versta me niet verkeerd, maar ik vind dat als je één boek gelezen hebt, je ze allemaal gelezen hebt en het feit dat die relatie tussen HINP van In en de OR zo op de voorgrond staat is bijzonder onrealistisch te noemen. Vandaar dus.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Bart Vandendriessche op 17 december 2011:
Dit is mijn tweede boek dat ik lees van deze auteur. Het boek is me van de eerste tot de laatste pagina bevallen. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik dit boek véél beter vond dat zijn debuutboek. Ergens voel je wel als je dit boek leest dat de auteur feeling heeft met de praktijk. Nergens had ik het gevoel 'dit is erover'. Ik weet in ieder geval dat ik nog meer boeken van deze auteur zal lezen. Met dit boek schuift hij enkele trappen naar boven op mijn wishlist van de te lezen boeken. Ik hoop dat er nog vele boeken mogen volgen...