Luchtgezichten

Gelezen door: Liliane Melis (20 boeken)

Citaat: "Misschien gingen vrouwen steeds weer bij me weg omdat ik me nooit helemaal aan ze gaf. Ik geloofde dat het kwam omdat ik hun beeld telkens vermengde met de gefantaseerde voorstellingen van de vrouw die het wintermeisje inmiddels moest zijn geworden en naar wie ik -zo besefte ik steeds vaker- al die tijd was blijven verlangen. En ik vroeg me telkens opnieuw af waarom ik er nooit aan toe was gekomen haar te gaan zoeken."

Met dit boek voltooit Gie Bogaert De trilogie van het haalbare (Hemelstof, deel I en Opklaringen, deel II). Een blind geworden vrouw en de spiegelrestaurateur die haar voorleest, kijken beurtelings terug op hun leven en misgelopen liefde. Zij is op zoek naar een voorlezer en hij biedt zich aan onder een valse naam.
Mijn mening: ik vind dit een mooie afsluiter van de trilogie, in dezelfde breekbare stijl geschreven, ontroerend mooi en met een brok in de keel gelezen. Meer kan ik er niet aan toevoegen. Lees het, beste lezer...

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Marita Schaukens op 20 augustus 2013:
Het mooie beeld van Quint Buccholz vat de roman samen, vind ik. Een man en een vrouw zitten, minder dan een armlengte van elkaar verwijderd, met de rug naar de toeschouwer, op de rand van een open raam/deur, hun schaduwen achter hen langgerekt in de kamer. De lucht is blauw, de maan vol. Het beeld straalt rust uit, voldoening. "Hij had in de korte periodes waarin we samen waren opgetrokken genoeg gehad aan mijn aanwezigheid en de geruststellende zekerheid dat ik bestond. Hij had alleen maar naar mij verlangd, niet van mij." (p. 133)

Gelezen door: Claude Bonvin (763 boeken)

Lambert Hofman staat plots weer voor zijn onbereikbare jeugdliefde Lana. Ze is op zoek naar een voorlezer doordat ze blind is geworden. Lambert besluit onder een andere naam haar voor te lezen.

Een prachtig en ontroerend verhaal van een onbereikbare liefde. Jammer dat het boekje zo dun is.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: