De GVR

Gelezen door: sofie kegels (1 boeken)

Het is leuk om te zien hoe reuzen niet allemaal hetzelfde zijn, en er zit ook avontuur in want soms zit je in spanning af te wachten wat er gaat gebeuren. Je ziet ook dat ze goede vrienden worden en zo ga je wat beseffen dat je niet zonder ze kan.
Zo is er bijvoorbeeld één reus die goed wil zijn, niet zoals de anderen, en daarom wilt hij Matilde wel helpen. Samen staan ze sterk, Matilde vertrouwt honderd percent op de reus, dus is de reus vastberaden om Matilde niet teleur te stellen natuurlijk. Dit is een voorbeeld van een eeuwige vriendschap vind ik!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Wendy Benoy op 17 februari 2013:
Ik denk dat je Sofie bedoelt, Matilde komt uit een ander boek van Roald Dahl ! Ik heb dit boek net gelezen en vind het echt zalig !! Zeker al die woordspinsels zijn heerlijk om te lezen!!

Gelezen door: Petra Verheyen (1 boeken)

Ik heb dit boek gelezen toen ik zelf klein was en vond het supergrappig met al zijn speciale woordjes. Flitspoppers herrinner ik me nog. (Dacht dat dat windjes waren). Zou het nu wel eens willen voorlezen aan mijn zoontje.

 | Reacties (6)Delen |
6 reacties:
Marlies op 13 februari 2008:
Ik vind het een fantastisch boek. Het verhaal is prachtig en tegelijk zit er een mooie moraal in. Namelijk: geen vooroordelen. Wij geloven de verhaaltjes van anderen soms te snel, tot op het moment dat we het zelf meemaken of waarnemen met onze eigen ogen. Bijvoorbeeld, het is niet omdat één Turk slecht is van karakter, dat alle Turken slecht zijn. Zoals in dit boek met de reuzen. De manier waarop het verhaal verteld is maakt het boek echt leuk. Alles wordt in geuren en kleuren beschreven zodat je het verhaal voor je ogen ziet afspelen. Het warrige taaltje van de reus vond ik origineel en grappig. Zo weet ik dat er nog zijn die worstelen met woorden en uitdrukkingen. Ik heb ervan genoten!
Charlotte Pluymers op 26 januari 2008:
Prachtig boek, iedereen moet dit lezen. De grote reuzen vind ik het leukst met die rare namen zoals bottenkraker...
Leys Soetkin op 17 april 2007:
Ik vind het een heel mooi boek! Ik lees trouwens veel boeken van Roald Dahl...
marianne op 29 juni 2006:
Ik heb het vroeger samen met mijn dochtertje gelezen en vond en vind het nog steeds een klassieker in de jeugdliteratuur. Vooral de Hamburgers waren onvergetelijk. Lezen met alle kinderen en kleinkinderen blijft aanbevolen.
Saskia Aerts op 17 mei 2006:
Ik heb dit boek ook gelezen toen ik in de lagere school zat en ik vond het toen ook heel erg leuk. Er bestaat ook een tekenfilm van die de moeite waard is. Eigenlijk zou ik dit boek dringend nog eens terug moeten lezen. Het is één van mijn favorieten van Roald Dahl.
apenootje op 18 april 2006:
Ook grote mensen moeten dit boek lezen. Trouwens al de kinderboeken van Roald Dahl zijn ronduit SCHITTEREND!